Om meg

Om meg

 

Jeg har lenge hatt en stor lidenskap, det er fotografiet. Derfor bestemte jeg meg for å lære mer om kunsten å fotografere, med tanke på å bli fotograf på heltid.

 

 

Utdanning

 

Jeg startet med Morten Krogvolds trinn 1 på Vågå i 2006. Det ble en skjellsettende opplevelse.

 

Det endret mye i meg, jeg ble overbevist om at det var fotografering jeg skulle holde på med.

 

Trinn 2 tok jeg samme år, trinn 3 i februar 2011.

 

Høsten 2008 startet jeg på kveldsstudiet på Bilder Nordic School of Photography, et ettårig studium som ender opp med tittelen "digital fotograf".

 

Jeg har fulgt en rekke workshop i regi av NordPhotography, blant annet Deborah Turbevilles masterclass i St. Petersburg i januar 2012, Mat Thornes kurs i "book creations", Cig Harveys workshop "A personal approach", og ikke minst mentorprogrammet som går over 7 mnd.

 

Jeg har også vært på Sicilia med Morten Krogvold på en fantastisk 5-dagers workshop.

 

I oktober 2012 var jeg i Paris på en workshop i regi av Lens Culture, med Jim Casper og Jeff Cowen, nok en skjellsettende opplevelse. Jeg valgte å kun fotografere med mitt analoge Hasselblad, det åpnet virkelig øynene for det analoge medium, og gjorde noe med min måte å se verden på. Den fotografiske reisen tar mange veier, det er det som er så fantastisk spennende med å holde på med dette. Man vet ikke egentlig hvor veien går.

 

i 2014 fulgte jeg mentorprogrammet Sens&Sans, et 3 måneders mentorprogram i regi av Hans-Olav Forsang. Det endte opp med en serie jeg har kalt Flodhesten i dagligstuen, et prosjekt som ga meg fast webside under Lens Culture.

 

Inspirasjon

 

Det som er viktig tror jeg er å utfordre seg selv. Min måte å gjøre det på er å studere andres kunst, gå på utstillinger og se filmer, studere fotobøker.

 

Jeg utfordrer meg selv med å tegne, jeg tegner 2-3 dager i uken, om morgenen, før hodet er fylt av altfor mange inntrykk, når hjernen er mottakelig. Jeg skriver også, tømmer hjernen, skriver nesten daglig, det gjør samme nytten som å tegne. Det er viktig for å finne sin egen sanselighet og følsomhet, det utvikler ens evne til å betrakte.

 

En annen stor inspirasjonskilde er Nordic Light Event, en årlig fotofestival i Kristiansund, med Anne Lise Flavik som daglig leder og Morten Krogvold som kunstnerisk leder. Et fyrverkeri av en festival!

 

 

Undervisning

 

Høyskolen i Oslo og Akershus, et seks ukers undervisningsopplegg i foto 2011.

 

Oslo kommune i bydel Østensjø, et 3 måneders engasjement med undervisning i foto, 2013.

 

 

Utstillinger

 

Sens&Sans på DogA, mai 2014

 

A point of view, fotoutstilling sammen med Eli Roaldseth, Kafé Caffe, Oslo, 4. april - 1. juni 2013.

 

Et poetisk blikk, foto og keramikk, sammen med keramiker Tone Hermansen. Galleri Smia, Oslo, oktober 2010.

 

3 utstillinger i Horten på fotografiets dag, 2008, 2009 og 2010.

 

En god del utstillinger i regi av OKK.

 

Bok

 

Myken, ytterst i havet, 2013

 

 

Selvstendig fotograf fra 2012

 

Jeg holder til i Studio A7, Akersgata 7 i Oslo, et fotokollektiv med studio og mørkerom.

Copyright ©Nina Staff All Rights Reserved